ERZİNCAN / MERKEZ - Yalnızbağ Ortaokulu

Yalnızbağ Ortaokulu

OSMAN GAZİ MAH. CENGİZ TOPEL_1 SK. NO: 2 MERKEZ / ERZİNCAN
Vizyon
Bilimsel gelişmelerin ışığında; okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişime açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek, aranan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, demokratik toplum düzenini benimseyen,okuyan, soran,sorgulayan, araştıran,düşünen ve düşüncelerini düzgün ve rahat bir biçimde ifade eden, aldığı sorumlulukları yerine getiren,Türk kültürüne, örf ve adetlerine sahip çıkan, zoru başarmanın kolay, imkansızı başarmanın zaman alacağını bilecek kadar kendine güvenen, paylaşmayı bilen, yaratıcı, hoşgörülü,katılımcı, insan sevgisiyle dolu,doğayı koruyan bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okul başarısını artırmak için 8.sınıflara sbs kursu açılmaktadır.2009-2010 öğretim yılında 2 öğrenci fen lisesi,2 öğrenci anadolu öğretmen lisesi,4 öğrenci anadolu liseleri ve 6 öğrenci meslek liselerini kazanmıştır.2010-2011öğretim yılında 1 öğrenci anadolu lisesi,1 öğrenci sağlık meslek lisesi,18 öğrenci diğer meslek liselerini kazanmıştır.1 öğrenci bursluluk kazanmıştır 2011-2012 öğretim yılı,5 öğrenci anadolu liseleri,1 öğrenci sml,3 öğrenci İhl,7 öğrenci diğer meslek liselerini kazanmıştır. Kültürel ve sportif faaliyetlere katılım sağlanmakta ve başarılar elde edilmektedir.
Öğretim Şekli :Normal Gündüzlü
08.30 13.00
Kalorifer-Doğalgaz
Her yarım saate bir şirket dolmuşları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Müstakil,tek katlı ve bahçeli evler yaygın olarak bulunmaktadır.Merkeze yakınlığı nedeniyle personel şehir merkezinde ikamet etmektedir.
8 km
Sportif Etkinlikler
İl genelindeki sportif yarışmalara birçok branşta katılım. 2019´da yıldzlar voleybol il 2.liği
Bilimsel Etkinlikler